מהו מפל שוקולד?
מזרקות או מפלי שוקולד הם בעצם פונדו שוקולד אשר מוגשים באופן מיוחד. ניתן להשתמש במפלי שוקולד במגוון אירועים ויכולים אף להיות בשימוש רק כדרך מהנה ומיוחדת ליצירת פונדו שוקולד בבית, או כתוספת למסיבה או אירוע מיוחד, כדי ליצור את גורם ה "וואו" האולטימטיבי שכל כך הרבה מאחרים רוצים לספק לאורחים שלהם בחתונה, יום הולדת, מסיבה או אפילו אירוע עסקי.
איך מפלי שוקולד עובדים?
מפל שוקולד מורכב מבוסס על מזרקה של שוקולד. את השוקולד ניתן לחמם או בקערה או מראש במיקרוגל. ישנם מפלי שוקולד לשימוש בבית אשר מכילים רכיבים מבודדים כי לשמור את השוקולד בטמפרטורה קבועה.
לאחר שהשוקולד נמס לחלוטין, מפל השוקולד מופעל באמצעות משאבות אשר מעלות את השוקולד הנוזלי לראש המתקן, או ל"כתר" של מפל השוקולד.
שוקולד נוזלי זורם במורד השלבים של המזרקה ונוחת בחזרה באגן לפני נשאב שוב למעלה. כדי למנוע נזק למכונות ללא אלמנטים מבודדים, מומלץ לא להשאיר את מפל השוקולד פועל יותר משלושים דקות בכל פעם.
איזה מזרקות מתאימים לשימוש בבית?
מזרקות שוקולד פונדו מיני הם המתאימים ביותר לשימוש ביתי. מפלי שוקולד אלה הם זמינים באופן הנרחב ביותר והמחיר שלהם משמעותית זול יותר לרכישה.
מהו השוקולד הטוב ביותר לשימוש במפל השוקולד שלכם?
איכות השוקולד קובעת את איכות מפל השוקולד שלכם, ואת הצלחת הפונדו או האירוע שלכם. ישנו מגוון רחב מאוד של סוגי שוקולדים, אך שוקולד אשר מתאים למפלי שוקולד צריך להיבחר בקפידה.
שוקולד בלגי הוא הטוב ביותר לשימוש בשל תכולת קקאו גבוהה.
שוקולד "מותג" או שוקולד מהסופרמרקט יכול לשמש ברוב מפלי השוקולד המינימליים.
עם זאת, חשוב מאוד כי השוקולד יכיל שמן צמחי על מנת לשמור על זרימת השוקולד במורד שלבי המפל.
שוקולד בלגי בטעמים הוא אפשרות עדיפה על זנים אחרים של שוקולד עבור מפלי שוקולד. הסוגים העיקריים של שוקולד הם חלב, מריר ולבן.
ניתן לערבב שוקולד מריר ושוקולד חלב על מנת ליצור טעם שונה לאלה עם אהבה לטעמים מיוחדים או לשוקולד באיכות גבוהה יותר.
מפל שוקולד לבן יכול להיות אופציה מעניינת ומיוחדת מאוד. הצבע הלבן של מפל השוקולד יכול להיות משולב בצורה טובה במיוחד כאשר נושא האירוע שלכם, הרקע, הוא שמנת או לבן. נוסף על כך, ניתן לשלב שוקולד לבן עם מגוון צבעים מרגש, מורוד עדין לכתום אקזוטי!
אופן התפעול הנכון של מפל שוקולד
כדי ליצור פונדו שוקולד איכותי, מומלץ להמיס את השוקולד לפני הצבתו בקערה של המזרקה.
הפעלת מפל השוקולד בבית יכולה להיות פשוטה וקלה, בעזרת העצות שריכזנו עבורכם: ראשית, לוודא שהשוקולד נמס מספיק. בדקו זאת באמצעות כף עץ ואון הזרימה של השוקולד מסביב.
במפלי שוקולד קטנים, החום הגבוהה ביותר הוא בדרך כלל האפשרות הטובה ביותר, כל עוד שוקולד שומר על נזילות וזרימה טובה.
לא ניתן להבטיח מפל שוקולד איכותי , למרות תפעול נכון, שמן, חימום וערבוב נכון. והדרך הבטוחה ביותר לספק לאורחים שלכם מפל שוקולד שהם לא ישכחו הוא השכרת מפל שוקולד מספק של שירותי השכרת מפלי שוקולד, או מתן שירותים של בר ממתקים ומפלי שוקולד לאירועים.